TV noe, TV lux, rádio proglas versus TV seznam, TV nova, TV prima aj.  Ač jsem je napsal jen vedle sebe, myslím si, že rozdíl je naprosto evidentní. Katolický nádech dokážu cítit už jen z prvních pár sekund sledování tv noe či poslouchání rádia proglas. Zastaralá technologie a vzhled, který se zastavil o pár let dozadu mě provází v těchto končinách na každém kroku, nazval bych to takovým typickým "katolickým prostředím". Pokud nejdu vyloženě za mým vytipovaným obsahem této TV moje umělecké já zrovna radostí neplesá, když se musí potulovat v takovém bizarním prostředí, jelikož je zhýčkané líbivostí všech ostatních věcí, které ho obklopují. 

Ale proč? Nemusí se vyhodit hromada peněz, aby tyto věci vypadali trochu lépe, moderněji, svěže, říkejte si tomu jak chcete... stačí trocha elánu, citu pro krásu a hned by bylo lépe. Kolik lidí by brouzdalo bezcílně v těchto vodách jen proto, že by se jim líbilo v onom prostředí a třeba narazili i na nějaký svatý pořad, který by jim změnil život. 

Kvalitního křesťanského obsahu sice asi není mnoho, ale můžu kvalitní křesťanský obsah vytvářet a ne jej dělat jen polovičatě, ale opravdu pořádně. Stačí přece málo, protože v poslední době přece nemusíme vytvářet všelijaké krucánky a honosné výzdoby jako v baroku, frčíme si tu přece minimalismus, hodně info na malém prostoru, trocha vtipu k tomu a jsme atraktivní jako nikdy předtím. 

A tak mě tohle podobné trápení provází veškerým katolickým prostorem, kde věci vytvořené nejsou většinou použitelné pro konzum lidu jimž je tento prostor neznámý, nekatolíkům. nevěřícím. Uvidí kus nějakého katolického výplodu, můžou se zděsit a řeknou si .. Nevermore. 

Pokud chceme podat věci nekatolíkům, musíme je podat pohledem běžného člověka a ne horlivého katolíka.  Podejme jim věci lidsky a ne katolicky... 

Proto vás snažně prosím, vyvarujte se typicky "katolického prostředí" a dělejte věci pořádně, lidsky a s humorem. Díky!